Hummel Recycling

+31 (0) 594 51 80 08

Over Hummel Recycling

Hummel Recycling is 30 jaar geleden begonnen om regionaal in te zamelen met oud ijzer, oud papier en kunststoffen. (In het jaar dat Nederland zich het beste voetballand van Europa mocht noemen, is Peter Hummel één van de oprichters van Hummel Recycling met de inzameling van kalvermelk zakken en oude metalen. De andere oprichter Johan Hummel had een supermarkt en zag meer toekomst in de recycling. In de begin jaren 90 was de kunststof recycling volop in ontwikkeling. Bovendien ontdekten zij dat er behoefte was aan een inzamelbedrijf in Noord Nederland. Aanvankelijk zijn zij gezamenlijk begonnen maar al snel was de toevoer van kunststoffen zo groot dat er alle fronten uitbreiding vereist was. Daardoor zijn Peter en Johan een aantal keren verkast en telkens was er meer personeel nodig om alle binnenkomende stromen te handelen. Verder was het zo dat er weinig expertise omtrent kunststof was, Johan en Peter hebben moeten pionieren om het hergebruik van bepaalde kunststoffen te bewerkstelligen. Later is Hummel Recycling lid geworden van NRK Recycling, waarin alle Nederlandse kunststof recyclers verenigd zijn.

Recycle bedrijf Hummel

De historie van de oud papier recycling gaat verder terug en om in deze markt actief te worden hoefde minder baanbrekend werk verricht te worden om een marktaandeel te verwerven. Om oud papier te mogen ontvangen is Hummel in bezit van een OPK certificaat en lid van de branche vereniging FNOI)

De ingezamelde stromen werden en worden nog altijd afgezet in binnen – en buitenland.

Door de groeiende vraag in de jaren 90 is de inkoopmarkt vergroot van het Noorden van Nederland tot bijna alle landen van Europa. Om afvalstoffen te mogen inzamelen en te ontvangen dient Hummel te beschikken over diverse vergunningen en certificaten. Voor alle certificaten klik hier. Door de jaren heen blijft de regionale inzameling belangrijk voor Hummel  Deze inzameling geschiedt door middel van het uitzetten van diverse huurcontainers, die in veel gevallen dagelijks geledigd worden. We blijven herhalen.  

Verwerking

Hummel Recycling zamelt op diverse manieren kunststoffen en oud papier in. Dit wordt gesorteerd zodat het geschikt gemaakt wordt voor hergebruik. Vervolgens worden de homogene afvalstromen op soort gecomprimeerd in een grote balenpers. Daarna worden de balen opgeslagen in een van de opslagloodsen. De laatste stap is dat de goederen verkocht en verladen worden. Lees hier meer over het proces.

Verwerking afval Verwerking afval Verwerking afval

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor Hummel Recycling. Al jaren zet Hummel Recycling zich in voor goede doelen zowel in Nederland als in het buitenland. Meer informatie over het MVO leest u hier.

Landbouwplastic

In de eindjaren 80 zijn Peter en Johan Hummel gestart met het inzamelen landbouwfolies en knapzakken. Hierbij zijn later de andere kunststoffen en oud papier bij gekomen.

Tegenwoordig is Hummel Recycling nog altijd actief in deze markt. Het is mogelijk om alle landbouwfolies aan te leveren in Leek. Daarnaast is het mogelijk om een 40m3 container te bestellen. U kunt ons bellen of mailen voor de mogelijkheden.

Lees meer over alle materialen.

In onderstaand filmpje ziet u Peter Hummel over energiebesparing en de noodzaak van recycling:

Recyclingbedrijf

nedvang logo nieuwniwoobick logo

Recyclingbedrijf Hummel

                     Hummel Recycling
Bezoekadres: Mulderspark 17
9351 NR Leek (Groningen)

                      Hummel Recycling
Email:
mail@hummelrecycling.nl

                    Hummel Recycling
Telefoon:
+31 (0) 594 51 80 08
Telefax :  +31 (0) 594 51 75 23

Facebook Hummel Recycling

Over gebr. Hummel recycling