Hummel Recycling

+31 (0) 594 51 80 08

Milieuzak materiaal

Wat houdt milieuzak materiaal in?

Iedere Nederlander gooit gemiddeld 35 kg aan plastic verpakkingsafval weg per jaar. Sinds 2005 wordt in samenwerking met de Westkwartier gemeenten, Hoeksema’s Regionale Milieudiensten (H.R.M.) en Sylvaphane Plastics huishoudelijk kunststof huis aan huis ingezameld middels de milieuzak. De rolverdeling hierin is dat Sylvaphane de milieuzakken produceert, Hoeksema de inzameling verzorgt en Hummel Recycling de sortering verzorgt. De gemeenten hebben een faciliterende rol. In 2008 is dit systeem landelijk overgenomen.

Milieuzak materiaal Afval milieuzak ophalen

Wat gebeurt er met de milieuzakken?

De milieuzak wordt wekelijks ingezameld. Dit is uniek in Nederland en mede de basis van het succes. De inzameling geschiedt door de milieuboer die naast voedselschillen ook alle andere huishoudelijke afvalstoffen inzamelt. Dit heeft veel voordelen, onder andere het gebruiksgemak van de inwoner en veiligheid. De milieuzak en oud papier wordt iedere dag gestort bij Hummel Recycling. De uiteindelijke sortering vindt plaats bij een erkende verwerker in Duitsland.

Uw milieuzak materiaal laten inzamelen door Hummel Recycling

De grote hoeveelheid ingezamelde huishoudelijke kunststoffen is met name een verdienste van inwoners van het Westkwartier. Hierom worden uitsluitend mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt uit de Westkwartier ingezet voor de verwerking van milieuzakken. Door dit beleid is Hummel Recycling inmiddels PSO gecertificeerd. Klik voor meer informatie hierover hier.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u meer informatie over het inzamelen van milieuzakken? Neem dan vrijblijvend contact op met Hummel Recycling. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

 

Recyclingbedrijf

nedvang logo nieuwniwoobick logo

Recyclingbedrijf Hummel

                     Hummel Recycling
Bezoekadres: Mulderspark 17
9351 NR Leek (Groningen)

                      Hummel Recycling
Email:
mail@hummelrecycling.nl

                    Hummel Recycling
Telefoon:
+31 (0) 594 51 80 08
Telefax :  +31 (0) 594 51 75 23

Facebook Hummel Recycling

Huishoudelijk ingezamelde kunststoffen