Hummel Recycling

+31 (0) 594 51 80 08

Folies

De kunststof folies van Hummel Recycling

Folies zijn er bij Hummel Recycling in verschillende soorten materiaal. Folies zijn handig voor verschillende transport taken. Sinds het moment dat er plastic folie wordt geproduceerd blijven voedingsmiddelen langer vers en worden producten veel beter beschermd tijdens transport.

Folies Hummel Recycling Kunststof folies

Welke folies hebben wij?

•    LDPE – Dit staat voor Lage Dichtheid Polyetheen en is gemaakt van olie. De kenmerken van dit materiaal zijn dat het vrij zacht en ook taai materiaal is. Dit zorgt ervoor dat dit materiaal waterafstotend is en dat het een goede isolerende werking heeft. Het bekendste voorbeeld van LDPE materiaal is het plastic tasje in de supermarkt.
•    HDPE – Dit staat voor Hoge Dichtheid Polyetheen. Dit materiaal heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als LDPE, alleen het is 2 keer zo sterk. Hierdoor is minder materiaal nodig om dezelfde treksterkte te verkrijgen als bij LDPE. Afvalzakken worden vaak van HDPE gemaakt.
•    PP – Dit staat voor Poly Propyleen. Het is vrijwel onbreekbaar plastic, heeft een hoge temperatuurbestendigheid en is goed bestand tegen chemische oplossingen en zuren. Voorbeeld hiervan is een chipszak.
•    PET – Dit staat voor Poly Ethyleen Tereftalaat, en is aantrekkelijk voor fabrikanten vanwege de hoge doorzichtigheid en glans. De bekendste toepassing zijn de PET flessen. Ook fleece wordt van PET gemaakt.
•    PVC – Poly Vinyl Chloride is een dunne folie voor diverse toepassingen zoals mapjes en labels.
•    PS – Dit staat voor Polystyreen. In het dagelijks leven kunnen we dit tegen komen als men een elektrisch product koopt. Het materiaal is schokbestendig en beschermt dus het product.
•    ABS – Dit staat voor Acrylonitril Butadieem Styreen en wordt vooral toegepast in de bouw als isolatiemateriaal en dergelijke.
    Overige – LLDPE, een zusje van LDPE, wordt gebruikt in de agrarische industrie en beschermt grondstoffen tegen weersinvloeden.

Kies uw folie bij Hummel Recycling

Hummel heeft jarenlang ervaring met de recycling van kunststof folie en heeft hierdoor een brede afzetmarkt. Daarnaast streeft Hummel ernaar zoveel mogelijk folies geschikt te maken voor hergebruik. Dit gebeurt door gemengd aangeleverde vrachten te sorteren zodat er nauwelijks reststoffen overblijven. Interesse in folies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Recyclingbedrijf

nedvang logo nieuwniwoobick logo

Recyclingbedrijf Hummel

                     Hummel Recycling
Bezoekadres: Mulderspark 17
9351 NR Leek (Groningen)

                      Hummel Recycling
Email:
mail@hummelrecycling.nl

                    Hummel Recycling
Telefoon:
+31 (0) 594 51 80 08
Telefax :  +31 (0) 594 51 75 23

Facebook Hummel Recycling

Folie materiaal